ارزیابی اکوتیپهای یونجه از نظر تحمل به شوری با استفاده از صفات رشدی و محتوای یونی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (302.09 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز؛
2استاد گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز
3استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی
چکیده
ﺷﻮری ﻳﻜﻲ از ﻣﺤﺪودﻳﺖﻫﺎی ﻣﻬﻢ در رﺷﺪ و ﻧﻤﻮ ﮔﻴﺎﻫﺎن در ﺳﺮﺗﺎﺳﺮ ﺟﻬﺎن ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲﺷﻮد. در ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ، ﻣﻴﺰان ﺗﺤﻤﻞ ﺷﻮری 12 اﻛﻮﺗﻴﭗ اﻣﻴﺪ ﺑﺨﺶ ﻳﻮﻧﺠﻪ از ﻧﻈﺮ ﺻﻔﺎت رﺷﺪی و ﻣﺤﺘﻮای ﻳﻮﻧﻲ ﺑﺎ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری ﺷﺎﻫﺪ، 100 و 200 ﻣﻴﻠﻲ ﻣﻮﻻر ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻧﻤﻚ ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺳﺪﻳﻢ: ﻛﻠﺮﻳﺪ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﺑﺎ ﻧﺴﺒﺖ 1:4 در ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ دادهﻫﺎ ﺑﻴﻦ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎ اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲداری از ﻧﻈﺮ ﺻﻔﺎت ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺗﺮ و ﺧﺸﻚ، ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ و ﻣﺤﺘﻮای ﻳﻮنﻫﺎی ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ و ﺳﺪﻳﻢ و ﻧﻴﺰ ﻧﺴﺒﺖ +K+/Na وﺟﻮد داﺷﺖ وﻟﻲ اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎ ﺑﺎ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری ﻓﻘﻂ ﺑﺮای ﻣﺤﺘﻮای ﺳﺪﻳﻢ و ﻧﺴﺒﺖ+ K+/Naﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﺑﺮ اﺳﺎس رﺗﺒﻪﺑﻨﺪی اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎ ﺑﻪ روش آروﻧﺎﭼﺎﻻم و ﺑﺎﻧﺪﻳﻮﭘﺎدﻫﺎی و ﻧﻴﺰ ﻣﺤﺘﻮای ﻳﻮﻧﻲ،ﺳﻨﺘﺘﻴﻚ ﻣﻨﻴﺮ و اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻗﺮهآﻗﺎج ﻣﺘﺤﻤﻞﺗﺮ از ﺳﺎﻳﺮ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎ ﺗﺸﺨﻴﺺ داده ﺷﺪﻧﺪ.
کلیدواژه ها