ارزیابی میزان پرولین و محتوای آب نسبی برگ اکوتیپهای یونجه تحت تنش شوری
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز؛
2استاد گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز
3استاد گروه به نژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز
4استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی
چکیده
ﻳﻮﻧﺠﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻜﻲ از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻟﮕﻮم ﻫﺎی ﻋﻠﻮﻓﻪای، ﻧﺴﺒﺘﺎً ﻣﺘﺤﻤﻞ ﺑﻪ ﺷﻮری اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ واﻛﻨﺶ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﻳﻮﻧﺠﻪ ﺑﻪ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری، ﻣﺤﺘﻮای آب ﻧﺴﺒﻲ ﺑﺮگ و ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﻟﻴﻦ ﺑﺎ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری ﺷﺎﻫﺪ، 100 و 200 ﻣﻴﻠﻲ ﻣﻮﻻر ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻧﻤﻚ ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺳﺪﻳﻢ: ﻛﻠﺮﻳﺪ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﺑﺎ ﻧﺴﺒﺖ 1:4 در ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ ﻣﻮرد اﻧﺪازهﮔﻴﺮی ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ آﻣﺎری ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﻦ اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻫﺎ از ﻧﻈﺮ ﻣﺤﺘﻮای آب ﻧﺴﺒﻲ ﺑﺮگ و ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﻟﻴﻦ اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲداری وﺟﻮد دارد وﻟﻲ اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﺷﻮری× اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻓﻘﻂ ﺑﺮای ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﻟﻴﻦ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪ. ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎ ﺣﺎﻛﻲ از آن ﺑﻮد ﻛﻪ از ﻧﻈﺮ ﻣﻘﺪار آب ﻧﺴﺒﻲ ﺑﺮگ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﻗﺮه ﻳﻮﻧﺠﻪ و ﺧﻮاﺟﻪ و از ﻧﻈﺮ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﻟﻴﻦ ﺑﺮگ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﺧﺴﺮواﻧﻖ، اﻟﻬﺮد، ﺧﻮاﺟﻪ و ﺳﻨﺘﺘﻴﻚ ﻣﻨﻴﺮ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ وﻳﮋﮔﻲ ﺗﺤﻤﻞ ﺑﻪ ﺷﻮری ﺑﺮﺗﺮ از ﺑﻘﻴﻪ اﻛﻮﺗﻴﭗﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ.
کلیدواژه ها