تأثیر کود شیمیایی سوپرفسفات و نانوفسفر بر پنجهزنی و عملکرد دانه دو رقم برنج شیرودی و هاشمی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (271.76 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات،دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
2دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران.
3دانش آموخته ی کارشناسی ارشد زراعت،دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران.
چکیده
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻧﺎﻧﻮ ﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮ و ﻛﻮد ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺑﺮ ﭘﻨﺠﻪزﻧﻲ و ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ دو رﻗﻢ ﺑﺮﻧﺞ ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﻣﺰرﻋﻪ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺑﺮﻧﺞ ﻛﺸﻮر ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻣﺎزﻧﺪران (آﻣﻞ) ﻃﻲ ﺳﺎل زراﻋﻲ 1392-1393 اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در 3 ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮر اول دو رﻗﻢ ﺑﺮﻧﺞ (ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی)، ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم ﻛﻮد ﺳﻮﭘﺮﻓﺴﻔﺎت ﺗﺮﻳﭙﻞ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﺷﺎﻫﺪ، ﻧﺼﻒ ﺟﻮاب آزﻣﻮن ﺧﺎک )50 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر( و ﺑﺮاﺑﺮ آزﻣﻮن ﺧﺎک )100 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر( و ﻓﺎﻛﺘﻮر ﺳﻮم ﻧﺎﻧﻮﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﺷﺎﻫﺪ، ﻧﺼﻒ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺷﺪه 1 و 2 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﺮای ارﻗﺎم ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی و ﺗﻮﺻﻴﻪﺷﺪه 2 و 4 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﺮای ارﻗﺎم ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی ﺑﻮدﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﻦ ارﻗﺎم ﻣﺨﺘﻠﻒ از ﻧﻈﺮ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﻲداری در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ وﺟﻮد دارد. اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﻴﻤﺎر ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت و ﻧﺎﻧﻮ ﻓﺴﻔﺮ ﺑﺮ ﺗﻤﺎﻣﻲ ﺻﻔﺎت ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻌﻨﻲداری در ﺳﻄﺢ ﻳﻚ درﺻﺪ داﺷﺖ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺗﻌﺪاد ﻛﻞ ﭘﻨﺠﻪ، ﺗﻌﺪاد ﭘﻨﺠﻪ ﺑﺎرور و ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ در رﻗﻢ ﺷﻴﺮودی ﺑﺎ ﻛﺎرﺑﺮد اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﻤﺎم ﻛﻮد ﻧﺎﻧﻮﻓﺴﻔﺮ و ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ
کلیدواژه ها