شاخص برداشت فسفر، نیتروژن و پتاسیم در تعدادی از گونههای خانواده گندمیان

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (265.93 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2عضو هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان
چکیده
ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﻪ ﻛﺴﺮی از ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻌﺪﻧﻲ ﺟﺬب ﺷﺪه ﺗﻮﺳﻂ ﮔﻴﺎه اﺷﺎره دارد ﻛﻪ ﺑﻪ داﻧﻪ ﺗﺨﺼﻴﺺ ﻳﺎﻓﺘﻪ و ﺑﻪﻃﻮر ﻣﻌﻤﻮل ﺑﺎ ﺑﺮداﺷﺖ داﻧﻪ از ﻣﺰرﻋﻪ ﺧﺎرج ﻣﻲﺷﻮد. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻬﻢ ﻧﻴﺘﺮوژن، ﻓﺴﻔﺮ و ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ در ﺷﺶ ﮔﻮﻧﻪ زراﻋﻲ و ﻫﺮز ﺧﺎﻧﻮاده ﮔﻨﺪﻣﻴﺎن در دو ﺷﺮاﻳﻂ ﻋﺪم ﻣﺼﺮف و ﻣﺼﺮف ﻛﻮدﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﮔﻠﺪاﻧﻲ در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1394-95 در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﮔﺮﮔﺎن اﺟﺮا ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ ﺣﺎﻛﻲ از ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻣﻌﻨﻲدار ﮔﻮﻧﻪ ﺑﺮ ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﻫﺮ ﺳﻪ ﻋﻨﺼﺮ و ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻣﻌﻨﻲدار ﻛﻮددﻫﻲ ﻓﻘﻂ ﺑﺮ ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﻓﺴﻔﺮ ﺑﻮد. ﺑﺮ اﺳﺎس اﻳﻦ ﻧﺘﺎﻳﺞ، اﮔﺮﭼﻪ ﺑﺨﺶ ﻋﻤﺪه ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ ﺟﺬب ﺷﺪه ﺗﻮﺳﻂ ﮔﻴﺎﻫﺎن زراﻋﻲ ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ از ﻃﺮﻳﻖ ﺑﺮداﺷﺖ داﻧﻪ از ﻣﺰرﻋﻪ ﺧﺎرج ﻣﻲﺷﻮد وﻟﻲ ﺑﺎ اﻳﻦ ﺣﺎل، در ﺻﻮرت ﺑﺮﮔﺮداﻧﺪن ﺑﻘﺎﻳﺎی ﻣﺤﺼﻮل ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ 24 ﺗﺎ 36 درﺻﺪ از ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺟﺬب ﺷﺪه ﺑﻪ ﺧﺎک ﺑﺮﻣﻲﮔﺮدد ﻛﻪ در ﻛﺎﻫﺶ ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﻛﻮدﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ در زراﻋﺖﻫﺎی ﺑﻌﺪی ﺑﺴﻴﺎر ﻣﺆﺛﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد
کلیدواژه ها