ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی سه اکوتیپ عناب (Ziziphus jujuba) مربوط به اقلیم خشک

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی، بیرجند، ایران.
2گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران.
3مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ ﻋﻨﺎب و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ وﺟﻮد ارﻗﺎم ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﻨﺎب در اﻳﺮان، ﭘﮋوﻫﺸﻲ ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان ﺧﻮاص آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ، ﻣﻴﺰان ﻓﻨﻞ، ﻓﻼوﻧﻮﻳﻴﺪ و آﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ ﻣﻴﻮه در ﺳﻪ رﻗﻢ (ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ1)روﺳﺘﺎی رﻛﺎت(ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ2 )روﺳﺘﺎی اﻟﻐﻮر( و ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ3)روﺳﺘﺎی ﺳﻴﻮﺟﺎن( ﻣﻮرد ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﺑﺮاﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ،ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ در اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ3)روﺳﺘﺎی ﺳﻴﻮﺟﺎن( دﻳﺪه ﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﻴﺸﺘﺮ از دو رﻗﻢ دﻳﮕﺮ ﺑﻮد و اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ2)روﺳﺘﺎی اﻟﻐﻮر( ﻧﻴﺰ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ را ﻧﺸﺎن داد. ﻣﻴﺰان ﻓﻨﻞ در اﻛﻮﺗﻴﭗ (ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ3 )روﺳﺘﺎی ﺳﻴﻮﺟﺎن ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﻴﺸﺘﺮ از دو اﻛﻮﺗﻴﭗ دﻳﮕﺮ ﺑﻮد. اﻳﻦ در ﺣﺎﻟﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺤﺘﻮای ﻓﻼوﻧﻮﻳﻴﺪ در اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ1روﺳﺘﺎی رﻛﺎت ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺑﻮده و ﺑﻌﺪ از آن ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ2 روﺳﺘﺎی اﻟﻐﻮر( وﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ3 )روﺳﺘﺎی ﺳﻴﻮﺟﺎن ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. ﻣﻴﺰان آﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ در اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ3روﺳﺘﺎی ﺳﻴﻮﺟﺎن ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺑﻮد ﻛﻪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﻴﺸﺘﺮ از اﻛﻮﺗﻴﭗ ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ1روﺳﺘﺎی رﻛﺎت(و ﻋﻨﺎب ﮔﺮدوﻳﻲ2)روﺳﺘﺎی اﻟﻐﻮر ﺑﻮد. ﻫﺮﭼﻨﺪ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﻲ ﺑﻴﻦ ﻣﻴﺰان آﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ ﻣﻴﻮه ﻋﻨﺎب ﺑﺎ ﻣﻴﺰان ﻓﻨﻞ ﻣﻌﻨﻲ دار ﻧﺸﺪ وﻟﻲ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﻲ ﺑﻴﻦ آﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ و ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ
ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻌﻨﻲ دار ﺑﻮد.
کلیدواژه ها