تاثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر تشعشع دریافتی و عملکرد برخی ژنوتیپهای پنبه

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (297.03 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1استادیار پژوهش بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان ، تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
2استادیار پژوهش بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻮری آب آﺑﻴﺎری ﺑﺮ ﺗﺸﻌﺸﻊ درﻳﺎﻓﺘﻲ و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﺮﺧﻲ ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﻫﺎی ﭘﻨﺒﻪ، ﭘﮋوﻫﺸﻲ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آزﻣﺎﻳﺶ ﻛﺮت ﻫﺎی ﻳﻚ ﺑﺎر ﺧﺮد ﺷﺪه در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮک ﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﭼﻬﺎر ﺗﻜﺮار در اﻳﺴﺘﮕﺎه ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺷﻮری رودﺷﺖ اﺻﻔﻬﺎن اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آب آﺑﻴﺎری در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ (4، 8 و 12 دﺳﻲ زﻳﻤﻨﺲ ﺑﺮ ﻣﺘﺮ) ﻛﺮتﻫﺎی اﺻﻠﻲ و دو رﻗﻢ ﺗﺠﺎری وراﻣﻴﻦ و ﺷﺎﻳﺎن (CIR-867) ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه 6 ﻣﻮﺗﺎﻧﺖ ﭘﻨﺒﻪ ﻛﺮتﻫﺎی ﻓﺮﻋﻲ را ﺗﺸﻜﻴﻞ دادﻧﺪ. ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﺷﻮری ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﺗﻌﺪاد ﻏﻮزه در ﺑﻮﺗﻪ و ﻋﻤﻠﻜﺮد وش در ﺳﻄﺢ 5 درﺻﺪ از ﻧﻈﺮ آﻣﺎری ﻣﻌﻨﻲ دار ﺑﻮد. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ در ﻫﻨﮕﺎم ﺻﺒﺢ ﻣﻘﺪار ﻧﻮر درﻳﺎﻓﺖ ﺷﺪه در ﻣﺮﻛﺰ ﺳﺎﻳﻪ اﻧﺪاز در ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی 12، 8 و 4 دﺳﻲ زﻳﻤﻨﺲ ﺑﺮ ﻣﺘﺮ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﺮاﺑﺮ329، 317 و 303 ﻓﻮت ﻛﻨﺪل و در ﻇﻬﺮ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ 358، 348 و 310 ﻓﻮت ﻛﻨﺪل ﺑﻮد. ﻋﻤﻠﻜﺮد وش در ﺗﻴﻤﺎر 8 و 12 دﺳﻲ زﻳﻤﻨﺲ ﺑﺮ ﻣﺘﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر 4 دﺳﻲ زﻳﻤﻨﺲ ﺑﺮ ﻣﺘﺮ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ 16 و 20/3 درﺻﺪ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺖ. ﺑﺎ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد و درﺻﺪ ﻛﻴﻞ، رﻗﻢ ﺷﺎﻳﺎن (CIR 867 )و دو ﻣﻮﺗﺎﻧﺖ LM1673 و LM1303ﺑﺮای ﻛﺸﺖ در ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻫﺴﺘﻨﺪ
کلیدواژه ها