تأثیر مقادیر مختلف زئولیت بر عملکرد و برخی صفات مورفولوژیکی ژنوتیپهای گندم دیم در منطقه خرم آباد

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (238.83 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
2دکتری تخصصی زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﻘﺎدﻳﺮ ﻣﺨﺘﻠﻒ زﺋﻮﻟﻴﺖ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و ﺑﺮﺧﻲ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻣﻮرﻓﻮﻟﻮژﻳﻜﻲِ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﮔﻨﺪم دﻳﻢ در ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺧﺮم آﺑﺎد آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﭘﺎﻳﻪ ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ واﺣﺪ ﺧﺮمآﺑﺎد در ﺳﺎل زراﻋﻲ 95 -1394 ﺑﻪ اﺟﺮا درآﻣﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ ﺷﺎﻣﻞ ﭼﻬﺎر ﺳﻄﺢ زﺋﻮﻟﻴﺖ (ﺷﺎﻫﺪ)، ﻣﺼﺮف 4 ﺗﻦ،ﻣﺼﺮف 8 ﺗﻦ و ﻣﺼﺮف 12 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر( و ارﻗﺎم ﺷﺎﻣﻞ)ﻛﺮﻳﻢ، ﻛﻮﻫﺪﺷﺖ و ﻗﺎﺑﻮس( ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﺛﺮ ﻋﻮاﻣﻞ زﺋﻮﻟﻴﺖ و رﻗﻢ ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ، ﻣﺤﺘﻮای آب ﻧﺴﺒﻲ ﺑﺮگ، ﻃﻮل ﺳﻨﺒﻞ، ﺷﺎﺧﺺ ﺳﻄﺢ ﺑﺮگ، ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮد. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر رﻗﻢ ﻗﺎﺑﻮس و ﻣﺼﺮف 12 ﺗﻦ زﺋﻮﻟﻴﺖ در ﻫﻜﺘﺎر(4422 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر) و ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر ﺷﺎﻫﺪ(3664/3 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر) ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻛﺎرﺑﺮد زﺋﻮﻟﻴﺖ ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ و ذﺧﻴﺮه رﻃﻮﺑﺖ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺟﺬب ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ و اﻧﺘﻘﺎل آن از ﺧﺎک ﺑﻪ اﻧﺪامﻫﺎی ﮔﻴﺎه، ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﻳﺶ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ و ﺑﻬﺒﻮد ﺑﺮﺧﻲ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرﻓﻮﻟﻮژﻳﻜﻲ ﮔﻴﺎه ﺷﻮد.
کلیدواژه ها