بررسی ژرم پلاسم بومی کنجد از لحاظ عملکرد دانه و صفات مرتبط

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (250.55 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1عضوهیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل(مغان)
2استادیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
چکیده
اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ ﺗﻨﻮع ژﻧﺘﻴﻜﻲ ﻣﻮﺟﻮد در 36 ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﻛﻨﺠﺪ در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1395 در ﺷﺮاﻳﻂ آب و ﻫﻮاﻳﻲ دﺷﺖ ﻣﻐﺎن اﺟﺮا ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﻛﺸﺖ ﮔﺮدﻳﺪﻧﺪ. ﺑﺮﺧﻲ از ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻣﻮرﻓﻮ-ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻜﻲ ارزﻳﺎﺑﻲ ﺷﺪه در اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻋﺒﺎرت ﺑﻮدﻧﺪ از: ﺗﻌﺪاد روز ﺗﺎ ﻫﺮ ﻳﻚ از ﻣﺮاﺣﻞ ﮔﻠﺪﻫﻲ، ﻏﻼف دﻫﻲ، رﺳﻴﺪن ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻚ، ارﺗﻔﺎع ﺷﺎﺧﻪ اﺻﻠﻲ، ﺗﻌﺪاد ﻛﭙﺴﻮل در ﺷﺎﺧﻪ اﺻﻠﻲ، ارﺗﻔﺎع اوﻟﻴﻦ ﻛﭙﺴﻮل از زﻣﻴﻦ، ﻃﻮل ﻛﭙﺴﻮل، ﺗﻌﺪاد داﻧﻪ در ﻛﭙﺴﻮل، وزن ﻫﺰار دانه ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺷﺎﺧﻪ اﺻﻠﻲ، ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻛﻞ داﻧﻪ در واﺣﺪ ﺗﻚ ﺑﻮﺗﻪ و درﺻﺪ روﻏﻦ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﻳﻦ ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﺷﻤﺎره 8 ،2، 20 ،18 و 14 ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ 918 ، 886، 880 ،862 و845 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر دارای ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد و در ﻣﻘﺎﺑﻞ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی 19، 3،15، 9 و17 ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ 621 ، 641،689 ، 693و705 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر دارای ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﺳﺎﻳﺮ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎ ﺑﻮدﻧﺪ
کلیدواژه ها