اثر سن نشا بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام محلی برنج در منطقه ساری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (253.57 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، دانشجوی دکتری گروه زراعت، کرج، ایران
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، استادیار گروه زراعت، کرج، ایران
3دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، استاد گروه زراعت، کرج، ایران
4دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، دانشیار گروه زراعت، کرج، ایران
چکیده
اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺳﻦ ﻧﺸﺎ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ارﻗﺎم ﻣﺤﻠﻲ ﺑﺮﻧﺞ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﭘﺎﻳﻪ ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﺳﺎری ﻃﻲ ﺳﺎلﻫﺎی 1395 و 1396 اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺳﻪ ﺳﻦ ﻧﺸﺎ 20، 27 و 34 روز ﺑﻪﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞ اول و ﺳﻪ رﻗﻢ ﻣﺤﻠﻲ رﻗﻢ ﺑﺮﻧﺞ ﺷﺎﻣﻞ: ﻃﺎرم ﻫﺎﺷﻤﻲ، ﺳﻨﮓ ﻃﺎرم و ﻃﺎرم ﻣﺤﻠﻲ ﺑﻪﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞ دوم در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻫﻤﻪ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺤﺖ اﺛﺮ ﺳﻦ ﻧﺸﺎ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪﻧﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻃﻮل ﺧﻮﺷﻪ ﺑﺮای ﺳﻦ ﻧﺸﺎ 20 و 27 روز ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ. وﻟﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻃﻮل ﺑﺮگ ﭘﺮﭼﻢ و ﺗﻌﺪاد ﺧﻮﺷﻪﭼﻪ در ﺧﻮﺷﻪ ﺑﺮای ﺳﻦ ﻧﺸﺎ 35 روز ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ. درﺻﺪ ﺧﻮﺷﻪﭼﻪ ﭘﺮ در ﺧﻮﺷﻪ ﻧﻴﺰ در ﺳﻦ ﻧﺸﺎ 20 و 27 روز ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺑﻮد. ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺷﻠﺘﻮک و ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﺑﺮای ﺳﻦ ﻧﺸﺎ 20 روز ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺷﻠﺘﻮک ﺑﺮای ارﻗﺎم ﺳﻨﮓ ﻃﺎرم و ﻃﺎرم ﻫﺎﺷﻤﻲ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ، ﺳﻦ ﻧﺸﺎ 20 روز ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﺷﺮاﻳﻂ رﺷﺪ و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﻬﺘﺮ را ﺑﺮای ﺑﺮﻧﺞ اﻳﺠﺎد ﻛﻨﺪ.
کلیدواژه ها