ارزیابی اثرات سطوح شوری بر شاخصهای جوانهزنی گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (413.95 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه تهران
2استادیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
ﻣﺤﻠﻮلﻫﺎی ﻧﻤﻜﻲ ﻣﻮﺟﻮد در ﺧﺎک ﺑﺎ ﻓﺮآﻳﻨﺪ اﺳﻤﺰی ﻣﻘﺪار آب در دﺳﺘﺮس ﺑﺬر را ﺧﺎرج ﻛﺮده و در ﻓﺮآﻳﻨﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ اﺧﺘﻼل و ﻳﺎ ﺣﺘﻲ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ. ﭼﻮن در اﻛﺜﺮ ﮔﻴﺎﻫﺎن ﻣﺮﺣﻠﻪ اوﻟﻴﻪ رﺷﺪ ﻳﻜﻲ از ﺣﺴﺎسﺗﺮﻳﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪی رﺷﺪی اﺳﺖ، ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﻣﻨﻈﻮر آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺟﻬﺖ ﺑﺮرﺳﻲ واﻛﻨﺶ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﮔﻴﺎه ﮔﻠﺮﻧﮓ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻮری در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 3 ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻮری از ﺻﻔﺮ ﺑﺎر ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ 1-، 2-، 3-، 4- ، 5-، 6-، 7 ﺑﺎر ﺑﻮد و ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ اﻧﺪازهﮔﻴﺮی ﺷﺪ. ﺷﻮاﻫﺪ ﻧﺸﺎنداد ﻛﻪ ﮔﻴﺎه ﮔﻠﺮﻧﮓ ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﺑﺎﻻﻳﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری دارد و ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ آن را دارد ﻛﻪ در ﻣﺰارﻋﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺸﻜﻞ ﺷﻮری ﻣﻮاﺟﻪ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺑﻪ ﻛﺸﺖ ﻧﻤﻮد. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری، ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و ﺿﺮﻳﺐ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻛﺎﻫﺸﻲ ﭘﻴﺪا ﻧﻜﺮد و ﻓﻘﻂ زﻣﺎن ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز ﺑﺮای رﺳﻴﺪن ﺑﻪ 10 درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ.
کلیدواژه ها