اثر کاربرد فسفر، روی و ریزوبیوم بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی در سویا

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (270.41 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
استادیار، گروه علوم گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.
چکیده
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﻣﻘﺎدﻳﺮ ﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮی، روی و رﻳﺰوﺑﻴﻮم ﺑﺮ اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺳﻮﻳﺎ آزﻣﺎﻳﺸﻲ درﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮک ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در 3 ﺗﻜﺮار در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﻣﻐﺎن در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1396 ﺑﻪ اﺟﺮا درآﻣﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻫﺪ (C، 200 )ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺗﺮﻳﭙﻞ )P(، 200 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺗﺮﻳﭙﻞ روی (P+Zn) و 200 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺗﺮﻳﭙﻞ ﺗﻠﻘﻴﺢ ﺑﺎ ﺑﺎﻳﻮﺳﻮی (P+Zn+B) ﺑﻮدﻧﺪ. ﺗﻌﺪاد ﻧﻴﺎم در ﺑﻮﺗﻪ و ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ در ﺗﻴﻤﺎر P+Zn+B ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار را داﺷﺖ. وزن ﻫﺰار داﻧﻪ ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ ﻗﺮار ﻧﮕﺮﻓﺖ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻏﻠﻈﺖ ﻓﺴﻔﺮ و ﻧﺴﺒﺖ ﻣﻮﻟﻲ ﻓﺴﻔﺮ ﺑﻪ روی ﺑﺎ ﻛﺎرﺑﺮد ﻓﺴﻔﺮ ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ. ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻏﻠﻈﺖ روی و ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار ﻧﺴﺒﺖ ﻓﺴﻔﺮ ﺑﻪ روی در ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی P+Zn و P+Zn+B ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ ﺗﻠﻔﻴﻖ روی ﺑﺎ ﺑﺎﻳﻮﺳﻮی ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺑﻬﺒﻮد ﻛﻴﻔﻴﺖ و ﻛﻤﻴﺖ ﺳﻮﻳﺎ اﺛﺮ ﻣﻄﻠﻮبی دارد
کلیدواژه ها