بررسی اثر تنش شوری بر خصوصیات مورفوفیزیولوژیک ذرت (رقمZP)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (274.11 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه زراعت،دانشکده کشاورزی،دانشگاه ارومیه،ارومیه،ایران
2استاد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3استادیارگروه زراعت،دانشکده کشاورزی،دانشگاه ارومیه،ارومیه،ایران
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت رﺷﺪ و ﺻﻔﺎت ﻣﻮرﻓﻮﻟﻮژﻳﻚ و ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻚ ذرت آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه اروﻣﻴﻪ در ﺳﺎل 1396 در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 3 ﺗﻜﺮار ﺑﺎ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری ﺻﻔﺮ،100 و 200 ﻣﻴﻠﻲ ﻣﻮﻻر اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد آزﻣﺎﻳﺶ ارﺗﻔﺎع ﺑﻼل از ﺳﻄﺢ ﺧﺎک، ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ، وزن ﺧﺸﻚ ﻫﺮ ﺑﻮﺗﻪ،ﻧﻔﻮذﭘﺬﻳﺮی ﻧﺴﺒﻲ ﻏﺸﺎء و ﻣﺤﺘﻮی ﻧﺴﺒﻲ آب ﺑﺮگ ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ، وزن ﺧﺸﻚ ﺑﻮﺗﻪ، ارﺗﻔﺎع ﺑﻼل از ﺳﻄﺢ ﺧﺎک و ﻣﺤﺘﻮی ﻧﺴﺒﻲ آب ﺑﺮگ ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺷﻮری ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺷﻮری ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ و ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﻳﺶ ﻧﻔﻮذﭘﺬﻳﺮی ﻧﺴﺒﻲ ﻏﺸﺎء ﺑﺮگ ﺷﺪه اﺳﺖ.
کلیدواژه ها