بررسی اثر سطوح مختلف تنش شوری بر شاخصهای جوانهزنی گیاه گوار (Cyamopsis tetragonoloba L.)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (274.83 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان،
2عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
3کارشناس ارشد علوم و تکنولوژی بذر
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺮ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و رﺷﺪ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ ﮔﻮار ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ در آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه زراﻋﺖ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﮔﻴﻼن در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در4 ﺗﻜﺮار و در دﻣﺎی ﺛﺎﺑﺖ 25 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﻲﮔﺮاد اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺳﻄﻮح ﺷﻮری اﻋﻤﺎل ﺷﺪه ﺑﺼﻮرت ﻏﻠﻈﺖ ﻫﺎی 0، ،420،390،360،330،300،270،240،210،180،150،120،90،60،30 ﻣﻴﻠﻲ ﻣﻮﻻر ﻧﻤﻚ ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺳﺪﻳﻢ ﺑﻮد. ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﻮرداﻧﺪازهﮔﻴﺮی ﻋﺒﺎرت ﺑﻮدﻧﺪ از ﻃﻮل ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ، وزنﺗﺮ و ﺧﺸﻚ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ، درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ،ﻳﻜﻨﻮاﺧﺘﻲ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ، ﻣﺪتزﻣﺎن ﻻزم ﺑﺮای ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ 50 درﺻﺪ و 90 درﺻﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﺻﻔﺎت ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺪه ﺑﻴﻦ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻮری دارای اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲ داری در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل 1درﺻﺪ ﺑﻮدﻧﺪ. در ﺗﻴﻤﺎر ﺷﻮری ﺻﻔﺮ)ﺷﺎﻫﺪ( ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، وزن ﺗﺮ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ، وزن ﺧﺸﻚ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ، ﻳﻜﻨﻮاﺧﺘﻲ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، زﻣﺎن ﺗﺎ 50 و 90 درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ و ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری ﺻﻔﺎت ذﻛﺮ ﺷﺪه ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻌﻨﻲ داری ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﺎﻫﺪ ﻧﺸﺎن دادﻧﺪ.
کلیدواژه ها