ﺑﺮرﺳﻲ ﺧﺎﺻﻴﺖ ﺿﺪ ﻗﺎرﭼﻲ ﻋﺼﺎره اﻟﻜﻠﻲ ﺑﺮﺧﻲ از ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲ ﺑﺮ روی ﻗﺎرچ ﻛﺎﻧﺪﻳﺪا آﻟﺒﻴﻜﻨﺲ(Candida albicans)

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزشی عالی غیردولتی بهاران، گرگان، ایران
2عضو هیات علمی (دانشیار) سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات پنبه کشور، گرگان، ایران
3عضو هیات علمی (استادیار) دانشگاه گنبد کاووس، گروه تولیدات گیاهی، گنبد کاووس، ایران
4مربی موسسه آموزشی عالی غیر دولتی بهاران، گرگان، ایران
چکیده
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻋﺼﺎره اﻟﻜﻠﻲ ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲ ﻣﻮرد و رزﻣﺎری ﺑﺮ روی ﻗﺎرچ ﻛﺎﻧﺪﻳﺪا آﻟﺒﻴﻜﻨﺲ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺧﺎﺻﻴﺖ ﺿﺪﻗﺎرﭼﻲ ﻋﺼﺎرهﻫﺎی ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲ ﻣﺬﻛﻮر ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖﻫﺎی ﺻﻔﺮ، 0/0078،0/0156، 0/0312، 0/0625، 0/125، 0/25 و 0/5 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻣﻴﻠﻲﻟﻴﺘﺮ ﺑﻪ روش ﻣﺎﻛﺮوداﻳﻠﻮﻛﺸﻦ ﺑﺮاث ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺪ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻪدﺳﺖآﻣﺪه، ﺣﺪاﻗﻞ ﻏﻠﻈﺖ ﺑﺎزدارﻧﺪﮔﻲ ﻣﻮرد و رزﻣﺎری در ﻗﺎرچ ﻛﺎﻧﺪﻳﺪا آﻟﺒﻴﻜﻨﺲ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ 0/0312 و 0/125 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻣﻴﻠﻲﻟﻴﺘﺮ ﺑﻮد، در ﺣﺎﻟﻲﻛﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﻏﻠﻈﺖ ﻛﺸﻨﺪﮔﻲ در اﻳﻦ ﻗﺎرچ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ 0/5 و 0/25 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻣﻴﻠﻲﻟﻴﺘﺮ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ دارا ﺑﻮدن اﺛﺮ ﺿﺪ ﻗﺎرﭼﻲ اﻳﻦ ﮔﻴﺎﻫﺎن ﻋﻠﻴﻪ ﻛﺎﻧﺪﻳﺪا آﻟﺒﻴﻜﻨﺲ ﻛﻪ ﻣﻮﻟﺪ ﺑﻴﻤﺎری ﺑﺮﻓﻚ دﻫﺎن در ﻧﻮزادان ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ، از ﻧﺘﺎﻳﺞ ﭘﮋوﻫﺶ ﻣﻲﺗﻮان ﺟﻬﺖ داروﺳﺎزی ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻨﻲ ﺑﺎ آﻧﺘﻲﺑﻴﻮﺗﻴﻚﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﻣﻮﺟﻮد در ﺑﺎزار اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺮد.
کلیدواژه ها