ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻪ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری در ﺳﻄﺢ ﺑﻴﺎن ژنﻫﺎی 14-3-3 like protein و Peroxidase BP1 دربرنج

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (292.15 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی، قزوین
2دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین
3استادیار گروه علوم و زیستفناوری گیاهی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
شوری باعث ایجاد تنش اسمزی و یونی در گیاهان میشود. در این تحقیق 3 رقم برنج شامل رقم متحمل 48 # و رقمهای
در سطح بیان ژن مورد مطالعه قرار گرفتند. برای (NaCl حساس 6# و 178 #) در دو شرایط نرمال و تنش شوری ( 10 میلیمول
14-3-3 طراحی و در آزمایش like protein GF14- و 6 Peroxidase BP این منظور پرایمرهای اختصاصی برای ژنهای 1
در زمان 24 ساعت پس از تنش Peroxidase BP پی سی آر در زمان واقعی به کار رفتند. نتایج نشان داد که مقدار بیان ژن 1
-2/ 5 برابر افزایش یافت در حالیکه در رقم 6# به میزان 2 / 20 و 7 / در رقمهای 178 # و 48 # نسبت به شرایط نرمال به ترتیب 7
برابر کاهش پیدا کرد. همچنین میزان بیان این ژن در زمان 48 ساعت پس از تنش در همه ارقام مورد مطالعه کاهش یافت و
6 برابر افزایش یافت. مقدار بیان ژن / 39 و 7 / بالاخره میزان بیان آن بعد از 72 ساعت در دو رقم شماره 48 # و 178 # به میزان 9
54/ 14-3-3 در 24 ساعت پس از تنش در رقمهای 178 # و 48 # نسبت به شرایط نرمال به ترتیب 6 like protein GF14-6
15 برابر افزایش یافت در حالیکه در رقم 6# تغییر معنیداری نکرد. همچنین میزان بیان این ژن در 48 ساعت پس از تنش / و 1
6- برابر) ولی در رقم 178 # تغییر معنیداری نکرد و بالاخره میزان / 52 - و 7 / در دو رقم 48 # و 6# کاهش یافت به ترتیب 6
5 برابر نسبت به شرایط /3 # 3- برابر کاهش یافت ولی در رقم 48 / بیان این ژن 72 ساعت پس از تنش در رقم 6# به میزان 3
تنش افزایش یافت. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر میرسد افزایش بیان دو ژن مورد مطالعه در 72 ساعت پس از تنش
یکی از عوامل احتمالی تحمل رقم 48 # به تنش شوری میباشد.
کلیدواژه ها