پاسخهای بیوشیمایی در کشت سلولی زیتون تلخ (Melia azedarach L) به محرک قارچی
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
گیاه زیتون تلخTrichoderma شبه قاره هند است. این گیاه دارای متابولیتهای ثانویه با ارزشی میباشد. در تحقیق حاضر تأثیر عصارهی قارچ
مورد بررسی قرار Melia azedarach L. بر خصوصیات بیوشیمیایی و تولید متابولیتهای ثانویه در سلولهای harzianum
Melia azedarach L. گرفته است. بدین منظور ابتدا سوسپانسیون سلولی از کالوسهای به دست آمده از ریزنمونه برگی گیاه
5 و 7 روز پس ، 6 از عصاره قارچ تیمار شدند. نمونههای سلولی در سه زمان 3 % ،3 ،1 ، تهیه شده و با غلظتهای مختلف 0
از اعمال تیمار) برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که همه صفات بطور معنیداری تحت تاثیر
قرار گرفتند. اثر متقابل زمان و غلظت بر صفات میزان پروتئین کل، T. harzianum غلظت و مدت زمان اعمال عصاره قارچی
فعالیت آنزیم کاتالاز (در سطح احتمال 5%)، میزان فلاونوئید کل و آنتوسیانین (در سطح احتمال 1 %) معنیدار بود. مقایسه
میانگین دادهها نشان داد که با افزایش زمان پس از اعمال تیمار، از مقدار پروتئین کل کاسته شده و بر عکس بر میزان فعالیت
آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز افزوده میشود. بیشترین و کمترین میزان فلاونوئید کل و آنتوسیانین به ترتیب در روز 7ام و 3ام
پس از اعمال تیمار مشاهده گردید. همچنین مقایسه میانگین غلظتهای مختلف عصاره قارچ نشان داد که بیشترین میزان
آنتوسیانین، فلاونوئید کل، فعالیت آنزیم پراکسیداز در غلظت 3% عصاره قارچی و کمترین آنها در تیمار شاهد وجود دارد.
بیشترین و کمترین میزان پروتئین نیز به ترتیب در تیمار شاهد و غلظت 3% عصاره قارچی اندازهگیری شد. علاوه براین بیشترین
میزان فعالیت آنزیم کاتالاز در غلظت 6% عصاره قارچی و کمترین مقدار آن در تیمار شاهد مشاهده گردید.
مورد بررسی قرار Melia azedarach L. بر خصوصیات بیوشیمیایی و تولید متابولیتهای ثانویه در سلولهای harzianum
Melia azedarach L. گرفته است. بدین منظور ابتدا سوسپانسیون سلولی از کالوسهای به دست آمده از ریزنمونه برگی گیاه
5 و 7 روز پس ، 6 از عصاره قارچ تیمار شدند. نمونههای سلولی در سه زمان 3 % ،3 ،1 ، تهیه شده و با غلظتهای مختلف 0
از اعمال تیمار) برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که همه صفات بطور معنیداری تحت تاثیر
قرار گرفتند. اثر متقابل زمان و غلظت بر صفات میزان پروتئین کل، T. harzianum غلظت و مدت زمان اعمال عصاره قارچی
فعالیت آنزیم کاتالاز (در سطح احتمال 5%)، میزان فلاونوئید کل و آنتوسیانین (در سطح احتمال 1 %) معنیدار بود. مقایسه
میانگین دادهها نشان داد که با افزایش زمان پس از اعمال تیمار، از مقدار پروتئین کل کاسته شده و بر عکس بر میزان فعالیت
آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز افزوده میشود. بیشترین و کمترین میزان فلاونوئید کل و آنتوسیانین به ترتیب در روز 7ام و 3ام
پس از اعمال تیمار مشاهده گردید. همچنین مقایسه میانگین غلظتهای مختلف عصاره قارچ نشان داد که بیشترین میزان
آنتوسیانین، فلاونوئید کل، فعالیت آنزیم پراکسیداز در غلظت 3% عصاره قارچی و کمترین آنها در تیمار شاهد وجود دارد.
بیشترین و کمترین میزان پروتئین نیز به ترتیب در تیمار شاهد و غلظت 3% عصاره قارچی اندازهگیری شد. علاوه براین بیشترین
میزان فعالیت آنزیم کاتالاز در غلظت 6% عصاره قارچی و کمترین مقدار آن در تیمار شاهد مشاهده گردید.
کلیدواژه ها