تأثیر وزن بنه و مصرف کودهای آلی و شیمیایی بر تولید بنههای دختری و عملکرد در زراعت زعفران

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (608.62 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1استادیارگروه تولیدات گیاهی و پژوهشگر پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه
2دانشیار گروه تولیدات گیاهی و پژوهشگر پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه
3دانش آموخته کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی دانشگاه تربت حیدریه
چکیده
آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻛﺎرﺑﺮد اﻧﻮاع ﻛﻮدﻫﺎی آﻟﻲ و ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و اﻧﺪازه ﺑﻨﻪ ﺑﺮ ﻣﻴﺰان ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺑﻨﻪﻫﺎی دﺧﺘﺮی و ﻋﻤﻠﻜﺮد زﻋﻔﺮان ﻃﻲ ﺳﺎلﻫﺎی 93 ﺗﺎ 95 در داﻧﺸﮕﺎه ﺗﺮﺑﺖ ﺣﻴﺪرﻳﻪ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در 3 ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﺼﺮف ﻛﻮدﻫﺎی آﻟﻲ و ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ در ﻫﻔﺖ ﺳﻄﺢ ﻛﻮدﻫﺎی ﮔﺎوی ﻛﺎﻣﻼً ﭘﻮﺳﻴﺪه، ﮔﻮﺳﻔﻨﺪی، ﻣﺮﻏﻲ، ورﻣﻲ ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ، ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ ﻗﺎرچ، ﻛﻮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و ﺷﺎﻫﺪ ﻳﺎ ﻋﺪم ﻣﺼﺮف ﻛﻮد( و وزن ﺑﻨﻪ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ )ﺷﺎﻣﻞ ﻛﻤﺘﺮ از 8 ﮔﺮم، ﺑﻴﻦ 16-8 ﮔﺮم و ﺑﻴﺸﺘﺮ از 16 ﮔﺮم ﺑﻮد. ﻛﺸﺖ زﻋﻔﺮان در ﺳﺎل 1393 ﺑﻮده و ﺗﺎ ﺳﺎل 95 ﺻﻔﺎت ﻣﻮردﻧﻈﺮ اﻧﺪازهﮔﻴﺮی و ﺛﺒﺖ ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ و ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ وزن ﮔﻞ ﺧﺸﻚ در واﺣﺪ ﺳﻄﺢ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ در ﺗﻴﻤﺎر ورﻣﻲ و ﺷﺎﻫﺪ و ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺗﻌﺪاد ﮔﻞ در واﺣﺪ ﺳﻄﺢ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر ورﻣﻲ ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ ﺑﺎ وزن ﺑﻨﻪ ﻣﺎدر 16 ﮔﺮم ﺑﻪ ﺑﺎﻻ ﺑﻮد. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻛﻼﻟﻪ در ﺻﻮرت ﻣﺼﺮف ﻛﻮدﻫﺎی ورﻣﻲ ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ و ﮔﺎوی و ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ آن در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﻣﺼﺮف ﻛﻮد و ﻳﺎ ﻣﺼﺮف ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ ﻗﺎرچ اﻳﺠﺎد ﮔﺮدﻳﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ اﺳﺘﻔﺎده از ﺑﻨﻪﻫﺎی ﺑﻴﺶ از 16 ﮔﺮم ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻌﻨﻲدار ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻛﻼﻟﻪ و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد در ﻫﺮ ﺳﻪ ﺳﺎل آزﻣﺎﻳﺶ ﮔﺮدﻳﺪ.
کلیدواژه ها